✈️ Free Shipping Worldwide FREE ENGRAVING

0

Uw mandje is leeg

NOVE 2022 - BY About Timepieces

Nove gemini horloge beoordeling


NOV 2022 - DOOR ABOUT TIMEPIECES

Ooit gewenst dat je twee horloges bij je kon hebben, zonder dat je er één apart hoeft te dragen (of een dubbele pols)? NOVE maakt dit mogelijk, met de Gemini; een horloge met twee wijzerplaten.

NOVE , een relatieve nieuwkomer, werd opgericht in 2015 en is een jong, innovatief micromerk, met één oog op de toekomst en het andere oog op het traditionele vakmanschap van het Zwitserse horloge-erfgoed - hun missie is om "mooie horloges te creëren die duurzaam, buitengewoon en functioneel zijn, maar ook niet gebonden aan één specifieke look of levensstijl".

Geïnspireerd door omkeerbare horloges uit de 20e eeuw brengt de Gemini een hommage aan de ontwerpen met twee wijzerplaten uit het verleden en voegt daar het concept van de hemeltweeling van de dierenriem aan toe, waardoor een functioneel horloge met een innovatief en modern ontwerp ontstaat.

Met hun gepatenteerde kast met hefboommechanisme kunnen eigenaars moeiteloos schakelen tussen twee wijzerplaten, twee uurwerken en twee tijdzones.
Eigenaresse van het merk, Tiffany Meerovitsch, legt het idee achter de NOVE Gemini uit:

De Tweeling is het begrip synoniem aan zijn naam, de Dierenriem. De gekarakteriseerde tweeling, de dynamische eigenschap bekend om het hebben van 2 verschillende kanten. Een horloge met 2 wijzerplaten en bewegingen en een fascinerende mechanische transformatiestructuur was het doel. De veelzijdigheid in een uurwerk, speels en toch nauwgezet ontworpen en vervaardigd is wat we nastreven bij NOVE. Altijd origineel zijn. 


Gezicht en behuizing

Het kastframe is 49,2 mm breed en van geborsteld roestvrij staal, maar er gebeurt veel meer met de kast dan normaal. Aan de rechterkant van de kast bevindt zich een ontgrendelingshendel, die een reeks tandwielen (in gepolijst roestvrij staal) verbindt, die de beweging van een gepatenteerd ontwerp regelen en het mogelijk maken de interne ring van het horlogehuis op te tillen van de hoofdkast en 180 graden te draaien, waardoor een totaal andere wijzerplaat zichtbaar wordt. Inclusief de tandwielen is de lengte van het horloge aan de voorzijde 60,3 mm.

Te beginnen met de zwarte wijzerplaat, een matzwarte wijzerplaat wordt omlijst door een gepolijste roestvrijstalen bezel, met 8 gepolijste schroeven eromheen. Er is een verticale rehaut, die ongeveer 2 mm op de wijzerplaat valt en van gepolijst roestvrij staal is. De uurmarkeringen van gepolijst roestvrij staal zijn kleine puntjes, waarvan de reflecties ook te zien zijn in de rehaut, wanneer men onder de juiste hoek kijkt. Afgezien van een zeer kleine secundaire secondewijzer, met een roestvrijstalen ring en wijzer op 6 uur en een nog kleiner "N"-symbool (ook in roestvrij staal) op 12 uur, is de wijzerplaat minimalistisch. De wijzers zijn van gepolijst roestvrij staal, in een dikke zwaardvorm en gevuld met lume.

Terwijl het horloge omhoog staat en draait om de andere kant te onthullen, valt op dat de rest van de binnenkast van geborsteld roestvrij staal is, evenals de bezel, die aan deze kant geen schroeven heeft. 

De wijzerplaat aan de andere kant is rood met sunray satijnglans vanuit het midden naar een donkerder bijna bordeauxrode kleur; het lijkt een metallic afwerking te hebben en licht op afhankelijk van hoe het licht erop valt. Alle indexen, icoontjes en wijzers zijn in hetzelfde ontwerp als aan de andere kant, met als enige verschil dat de wijzerplaat voor de kleine seconden is vervangen door een iets bredere "Swiss Made", ook in roestvrij staal.

Elke wijzerplaat heeft zijn eigen gepolijste kroon, die beide slechts ongeveer 1 mm hoog zijn, met geribbelde randen en het "N"-symbool op het uiteinde.

Als het horloge rechtop staat en midden op de wijzerplaat staat, is de basis van de houder zichtbaar, met een cirkelvormig perlagepatroon vanuit het midden en een zwarte pakking, waardoor er geen beweging mogelijk is als het horloge is vergrendeld. Er zijn ook enkele gegraveerde vermeldingen van NOVE; één op de linkerkant van de mobiele houder en één op de binnenste tandwielring.
De achterkant van het horloge heeft een verzegelde, met laser gegraveerde en geëtste achterkant. Er is een grote "N" in het midden en een behoorlijke hoeveelheid tekst rondom, zoals de merknaam en Gemini, Swiss Made, Water Resistance (50m) en een paar andere dingen. Het limited edition nummer van 500 is in zwart gedrukt onder de centrale "N".

Door de dubbelzijdige aard van de wijzerplaten zijn er 2 aparte uurwerken nodig; de rode zijde wordt aangedreven door een Zwitsers Ronda Quartz Calibre 1062 en de zwarte zijde met subsidiaire seconden op de wijzerplaat, Zwitsers Ronda Quartz Calibre 1064.

Beide zijn Slimtec uurwerken, met een dikte van slechts 1,9 mm en beide hebben een batterijlevensduur tot 6 jaar.

Riem

De armband is van geborsteld roestvrij staal en geïntegreerd in de kast, met een vrij uniek ontwerp van langwerpige gepolijste zeshoeken in het midden, verbonden door vierkante H-structuren.

Hij wordt vastgemaakt en geopend met een druksluiting, die netjes sluit met het "N"-pictogram van het merk in het midden.

Andere dingen

De NOVE Gemini symboliseert de hemelse tweeling van de dierenriem - weet je wel wat dat betekent? De meesten van ons kijken naar de sterren, maar ik ken niet veel astronomen, of zelfs maar mensen die beweren enige diepere kennis van astrologie te hebben.
Een sterrenbeeld is een groep sterren die samen een vorm van iets lijken te vormen en die een specifieke naam hebben gekregen om dat weer te geven.

Het sterrenbeeld Tweelingen bestaat uit twee tweelingen: Castor en Pollux, figuren uit de Griekse en Romeinse mythologie, naar verluidt de zonen van Zeus en Jupiter. Als identieke tweeling waren Castor en Pollux onafscheidelijk, zowel in hun uiterlijk als in hun doen en laten; Castor stond bekend als een groot ruiter en Pollux als een gewaardeerd vechter. Castor werd gedood in de strijd en Pollux overtuigde Zeus om hem weer tot leven te wekken - Zeus stemde ermee in om zowel Castor als Pollux onsterfelijk te maken, als ze de helft van hun tijd op aarde doorbrachten en de andere helft tussen de sterren.

Historisch gezien wisten zeelieden, wanneer zij deze twee sterren samen zagen, dat hun reis voorspoedig zou verlopen en het zien van slechts één ster betekende mogelijk ongeluk.

Dit is het verhaal achter Gemini en het is (zeker voor mij) duidelijker wat de relevantie is van Gemini als naam voor dit bijzondere horloge met dubbele wijzerplaat!

Ons oordeel

Toen ik de NOVE Gemini voor het eerst opende, was ik zeer verrast door de grootte - het is echt een groot horloge en als je het uit de kast tilt, weegt het ook behoorlijk wat.

Op het eerste gezicht moest ik denken aan Graham 1965 en de trekker op hun Chonofighters; hoewel het ontwerp, het mechanisme en het doel van de tandwielen en de hendel totaal verschillend zijn, vertoont het idee van de uittrekkende hendel enige vage overeenkomsten.

Over het geheel genomen houd ik van de eenvoud van het ontwerp en de strakke wijzerplaten, en het idee om binnen een paar seconden van wijzerplaat te kunnen wisselen is erg leuk. Het feit dat er 2 uurwerken zijn lijkt me ook nuttig, want het kan handig zijn om te kunnen wisselen tussen tijdzones.

Op de pols lijkt de grootte van de kast iets te verminderen en met de wijzerplaat met een diameter van slechts 31 mm ziet hij er niet te groot uit. De tandwielen voegen nog eens 10 mm toe aan de bovenkant van het horloge en met een dikte van 13,35 mm en de wat lompe vorm van de tandwielen en het mechanisme, weet ik niet of het onder veel manchetten past - ik denk dat je of een T-shirt aanhebt, of dat het altijd te zien is.

Wat de negatieve punten betreft, het enige wat mij specifiek is opgevallen, is dat de armband een beetje "plastisch/rattig" klinkt, zowel bij het omdoen van het horloge als bij het bewegen van de hand/pols. Ik weet niet zeker wat de oorzaak hiervan is, want de band lijkt volledig van metaal te zijn en de pinnen voor het verwisselen van de schakels zijn ook van metaal. Misschien is het gewoon mijn scherpe gehoor!

NOVE beschouwt zichzelf als een boutique horlogemaker van Swiss Made Watches - dit klopt als je bedenkt dat de NOVE Gemini is opgebouwd uit meer dan 180 individuele onderdelen en componenten die met de hand worden gepolijst, afgewerkt en geassembleerd. Het feit dat elk horloge met de hand wordt gemaakt door deskundige vakmensen en wordt geleverd met kwaliteitscontrole en 3 jaar garantie, geeft de indruk dat de NOVE Gemini veel waar voor zijn geld biedt.

Met een prijskaartje van slechts 880 USD en met slechts 500 stuks gemaakt, ben ik eigenlijk nogal verbaasd dat het nog niet is uitverkocht, maar ik denk dat het moeilijkste van een micromerk is om op te vallen tussen alle andere die om de week opduiken.

Ik zal de volgende ontwikkelingen van NOVE in de gaten houden, want ik vind hun benadering van design en de mogelijke toepassingen van een horloge zeer intrigerend. 


Vloeistoffout (templates/article.gem-557723091026-template regel 275): Kon asset snippets/spurit_po2_collection_template_snippet.liquid niet vinden

Aanmelden