✈️ Free Shipping Worldwide FREE ENGRAVING

0

Din indkøbskurv er tom

NOVE 2022 - BY om ure

Nove gemini ur anmeldelse


NOV 2022 - AF OM URE

Har du nogensinde ønsket, at du kunne have to ure med dig, uden at du behøver at bære et separat ur (eller have to håndled)? NOVE gør dette muligt med Gemini; et ur med to urskiver.

NOVE er en relativ nybegynder, der blev grundlagt i 2015 og er et ungt, innovativt mikrobrand med et øje på fremtiden og det andet øje på det traditionelle håndværk fra den schweiziske urarv - deres mission er at "skabe smukke ure, der er holdbare, ekstraordinære og funktionelle, men som heller ikke er bundet til et bestemt look eller en bestemt livsstil".

Inspireret af det 20. århundredes vendbare ure hylder Gemini fortidens design af dobbeltsidede ure og tilføjer konceptet med stjernetegnets himmeltvillinger, hvilket giver et funktionelt ur med et innovativt og moderne design.

Deres patenterede urkasse med håndtagsmekanisme gør det muligt for ejeren at skifte ubesværet mellem to urskiver, to urværker og to tidszoner.
Mærkeindehaver Tiffany Meerovitsch forklarer idéen bag NOVE Gemini:

Tvillingerne er det koncept, der er synonymt med deres navn, Zodiac. De karakteriserede tvillinger, det dynamiske træk kendt for at have 2 forskellige sider. Et ur med 2 urskiver og urværker, der samtidig demonstrerer en fascinerende mekanisk transformativ struktur, var målet. Alsidigheden i et ur, legende og alligevel omhyggeligt konstrueret og udformet, er det, vi stræber efter at skabe hos NOVE. Altid at være original. 


Ansigt og sag

Urkassen er 49,2 mm bred og i børstet rustfrit stål, men der sker meget mere med urkassen end under normale omstændigheder. Der er et oplåsningshåndtag på højre side af urkassen, der forbinder en række tandhjul (i poleret rustfrit stål), som styrer bevægelsen af et patenteret design og gør det muligt for den interne urhusring at løfte sig fra hovedkassen og vende 180 grader, hvilket afslører en helt anden urskive. Inklusive tandhjulene er urets længde på tværs af fronten 60,3 mm.

Den sorte urskiveside har en mat sort urskive, som er indrammet af en poleret rustfrit stålring med 8 polerede skruer omkring den. Der er en lodret rehaut, som falder ca. 2 mm ned til urskiven og er i poleret rustfrit stål. De polerede timemarkeringer i rustfrit stål er små prikker, hvis refleksioner også kan ses i rehaut, når man ser i den rigtige vinkel. Bortset fra en meget lille sekundviser med en ring og en hånd i rustfrit stål klokken 6 og et endnu mindre "N"-ikon (også i rustfrit stål) klokken 12 er urskiven minimalistisk. Viserne er i poleret rustfrit stål, i en tyk sværdform og fyldt med lume.

Mens uret er oppe og roterer for at afsløre den anden side, er det tydeligt, at resten af den indre urkasse er i børstet rustfrit stål, og det samme er ringen, som på denne side ikke har nogen skruer på sin flade. 

Urskiven på den anden side er rød med en solstråle-satinpolering fra midten og ud til en mørkere, næsten bordeauxrød farve; den ser ud til at have en metallisk finish og lyser op, afhængigt af hvordan lyset rammer den. Alle indeks, ikon og visere er i samme design som på den anden side, den eneste forskel er, at den lille sekundskive er erstattet af en lidt bredere "Swiss Made"-skive, også i rustfrit stål.

Hver urskive har sin egen polerede krone, som begge er kun ca. 1 mm høje, med rillede kanter og "N"-ikonet i enden.

En ting at tilføje om den vigtigste tilfælde, er, at når uret er oprejst og i midten dial ændring, bunden af vuggen er synlig, og det har en cirkulær perlage mønster fra midten ud og en sort pakning, som giver mulighed for ingen bevægelse, når uret er låst på plads. Der er også et par indgraverede angivelser af NOVE; en på venstre side af den mobile vugge og en på den indre tandhjulsring.
Bagsiden af uret har en forseglet skrue bagpå, som er lasergraveret og ætset. Der er et stort "N" i midten og en hel del tekst rundt omkring, såsom mærkenavnet og Gemini, Swiss Made, vandmodstand (50 m) og et par andre ting. Det begrænsede oplag på 500 er trykt i sort under det centrale "N".

På grund af den dobbeltsidede karakter af skiverne er der 2 separate bevægelser påkrævet; den røde side drives af en schweizisk Ronda Quartz Calibre 1062 og den sorte side med sekundære sekunder på skiven, Swiss Ronda Quartz Calibre 1064.

Begge er Slimtec-værker med en tykkelse på kun 1,9 mm, og de har begge en batterilevetid på op til 6 år.

Rem

Armbåndet er i børstet rustfrit stål og integreret i urkassen, med et ret unikt design af aflange polerede sekskanter i midten, forbundet af små H-strukturer.

Den lukkes og åbnes med en trykknap, som lukkes pænt med mærkets "N"-ikon på midten.

Andre ting

NOVE Gemini symboliserer stjernetegnets himmelske tvillinger - ved du overhovedet, hvad det betyder? De fleste af os kigger mod stjernerne, men jeg kender ikke mange astronomer, og jeg kender heller ikke dem, der hævder at have et dybere kendskab til astrologi.
En stjernekonstellation er en gruppe af stjerner, der, når man ser på dem sammen, ser ud til at danne en form for noget, og som har fået et bestemt navn for at repræsentere det.

Stjernebilledet Tvillingerne består af to tvillinger: Castor og Pollux, som var figurer fra den græske og romerske mytologi, der siges at være sønner af Zeus og Jupiter. Som enæggede tvillinger var Castor og Pollux uadskillelige i både deres udseende og handlinger; Castor var kendt for at være en stor rytter og Pollux var en anset kæmper. Castor blev dræbt i kamp, og Pollux overtalte Zeus til at genoplive ham - Zeus gik med til at udødeliggøre både Castor og Pollux, hvis de tilbragte halvdelen af deres tid på jorden og den anden halvdel blandt stjernerne.

Historisk set vidste sømænd, at når de så disse to stjerner sammen, vidste de, at deres rejse ville blive heldig, og når de kun så én stjerne, betød det potentielt uheld.

Dette er historien bag Gemini, og det er (i hvert fald for mig) mere klart, hvilken relevans Gemini har som navn for dette særlige ur med dobbeltskærm!

Vores dom

Da jeg først åbnede NOVE Gemini, blev jeg meget overrasket over størrelsen - det er virkelig et stort ur, og når jeg løfter det ud af kassen, har det også en betydelig vægt.

Ved første øjekast kunne jeg ikke lade være med at tænke på Graham 1965 og aftrækkeren på deres Chonofighters; selv om designet, mekanismen og formålet med tandhjulene og håndtaget er helt anderledes, har idéen om at have et håndtag, der kan trækkes ud, nogle vage lighedspunkter.

Generelt kan jeg godt lide det enkle design og de rene skiver, og idéen om at kunne skifte skiver inden for et par sekunder er ret smart. Det faktum, at der er 2 bevægelser, virker også nyttigt, da det kan være nyttigt at kunne skifte mellem tidszoner.

På håndleddet ser det ud til, at størrelsen på urkassen er noget mindre, og med en diameter på kun 31 mm på urskiven ser den ikke for stor ud. Gearene tilføjer dog yderligere 10 mm øverst på uret, og med en tykkelse på 13,35 mm sammenholdt med den lidt besværlige form på gearene og mekanismen er jeg ikke sikker på, at det går under mange manchetter - jeg tror, at du enten har en T-shirt på, eller også er det ude at vise hele tiden.

Med hensyn til negative ting er det eneste, jeg har bemærket specifikt, at armbåndet lyder en smule "plastikagtigt/ryttende", både når man tager uret på, og når man bevæger hånden/armen rundt. Jeg er ikke helt sikker på, hvad der forårsager dette, da armbåndet ser ud til at være helt af metal, og stifterne til at skifte led er også af metal. Måske er det bare min skarpe høresans!

NOVE betragter sig selv som en boutique urmager af schweizisk fremstillede ure - dette er sandt, når man tænker på, at NOVE Gemini er konstrueret med over 180 individuelle dele og komponenter, der er poleret, færdiggjort og samlet i hånden. Det faktum, at hvert enkelt ur er håndlavet af dygtige håndværkere og leveres med kvalitetskontrol og 3 års garanti, giver indtryk af, at NOVE Gemini giver meget værdi for pengene.

Med en pris på kun 880 USD og med kun 500 stk. fremstillet er jeg faktisk overrasket over, at den ikke allerede er udsolgt, men det sværeste ved at være et mikrobrand er vel at blive bemærket blandt alle de andre, der dukker op hver anden uge.

Jeg vil holde øje med, hvad der kommer næste gang fra NOVE, da jeg finder deres tilgang til design og de mulige anvendelser af et ur meget spændende. 


Liquid-fejl (templates/article.gem-557723091026-template linje 275): Kunne ikke finde asset snippets/spurit_po2_collection_template_snippet.liquid

Tilmeld dig