✈️ Free Shipping Worldwide FREE ENGRAVING

0

Din indkøbskurv er tom

FEB 2022 - EFTER TID + TIDEVAND

NOVE Tvillingerne 

er en udførlig fortolkning af et ur med vendbar urskive.


Overmætning er en realitet i verden af mikrobrands. Bare tæl, hvor mange vintage- eller retroinspirerede dykkerure til 300 dollars, du ser rulle gennem siderne på Kickstarter, så ved du præcis, hvad jeg mener. Det er derfor, man sjældent kan finde en ægte nyhed med substans, da de, der hævder at tilbyde det, ofte befinder sig på den forkerte side af den tynde grænse mellem nyhed og gimmick.


Boutique-urmageren NOVE har siden grundlæggelsen i 2015 imødekommet alle livsstile, fra ungdommelig og sprudlende til rolig og centreret. På trods af mærkets dristighed og uortodokse designfilosofi - du har sikkert bemærket billedet nedenfor og løftet øjenbrynene - minder NOVE os faktisk om at tage et skridt tilbage og, i mangel af et bedre ord, bare slappe af. Så hvordan kan denne intellektuelle snak omsættes til ure?


NOVE forsøger at hjælpe deres kunder med at leve deres bedste liv med en imponerende mangfoldig kollektion, der tilbyder dykkerure, kronografer, felture og dressure. De ofte drastiske urkasser opvejes af minimalistiske urskiver, der for det meste er blottet for tekst, så man undgår at opremse alle mulige specifikationer under urskiven. Den eneste tekst, de bærer, bortset fra NOVE -logoet, er det stolte "Swiss Made"-mærke. Unisex-designene har alle en blanding af schweiziske kvarts- og automatiske urværker, de fleste fra Ronda. 


Et kort overblik


Stjernen i dagens show, den begrænsede udgave NOVE Gemini, har fået sit navn fra stjernetegnet og har to urværker, der viser to tidszoner på to reversible drejeskiver. Vendbare urskiver er ikke noget nyt, de er blevet populære med JLC Reverso og Cartier Tank Basculante, men Gemini vender op og ned på tingene med sin patenterede løftestangsbetjente vendemekanisme. Det er en ægte nyhed, der bruger et eksponeret gearsystem til at løfte og rotere den todelte urskive, før den låses på plads igen. Uafhængigt indstillede urskiver giver dobbelt tidsfunktionalitet, så dem, der rejser og ønsker altid at have hjemmetiden indstillet, eller bare kan lide at ændre urets udseende, så det passer til en anden lejlighed, vil have mest gavn af det. 


Kufferten er stjernen i showet


Til andre medlemmer af udvalget for små håndled, en advarsel. Urkassen har en diameter på 49,2 mm og en længde på 60,3 mm fra lænke til lænke, hvilket ikke er overraskende, når man tænker på integrationen af vippemekanismen. Imponerende er det dog, at den samlede konstruktion kun er 13,3 mm i højden. Valget af et fladt safirglas var et godt valg, da et hvælvet eller kasseformet glas ville øge den vertikale masse betydeligt. Den sorte side af urskiven har en højpoleret ramme med synlige skruer, som er udeladt ved positionerne klokken 3, 6, 9 og 12. Vender man den om, har rammen radial børstning og ingen skruer. Selvom jeg bestemt kan sætte pris på denne out-of-the-box tilgang til et værktøjsur, efterlader størrelsen ikke meget manøvredygtighed i et finere scenarie.



De korte, højglanspolerede lænker vender skarpt nedad for at gøre det lettere at bære urkassen. Den integrerede H-lænke passer i sin konstruktion til urets sporty æstetik. Selvom man kunne argumentere for, at lænken skulle have været børstet hele vejen igennem, spiller de højpolerede facetter fint sammen med den spejlblanke urskive og ramme. Kombinationen af børstede og polerede overflader på konstruktionen i 316L rustfrit stål er imponerende, med lidt dekoration på den indre urkasse. 



Mekanismen til at dreje urskiven fortjener særlig omtale her. Mekanismens 180 separate komponenter er alle håndsamlede. NOVE har gjort brug af lignende håndtagsbetjente konstruktioner i tidligere modeller. Atlantean brugte et håndtag til at aktivere en indvendig roterende ramme, mens den imponerende tynde Trident -serie afslørede sin skraldemekanisme. Jeg kan godt lide, at NOVE væver deres designidentitet ind i hele modelprogrammet, og de fortjener ros for det. Det er ikke let at skille sig ud i et hav af nystartede virksomheder, især når man forsøger at være budgetvenlig.


Hvad med urskiverne?


Safirglassene beskytter NOVE's minimalistiske signaturskiver, der giver afkald på yderligere visuelt rod med små indekser og minimal tekst. Forskellene mellem de to er minimale og kunne måske have budt på mere kontrast, når det gælder æstetik og udseende. Den røde urskive har fået en flot røgfinish med små, polerede punktindekser som timemarkører. Et stort schweizisk mærke klokken 6 har samme finish som markørerne. De små prikker vender tilbage på den sorte side af urskiven, denne gang placeret på en blank lakeret urskive med en lille sekundviser lige under tandhjulet. Sværdvisere har til opgave at angive tiden. Parret med et lille sekund ved 6, kan kombinationerne kompensere for det, de mangler i en sekunds nøjagtig opsummering af tiden, i form af klædelighed.


Endnu en gang er urets overordnede finish og udseende kun værktøjslignende i den forstand, at dets synlige mekanisme får det til at fremstå som et værktøj i sig selv. Dette ur har helt sikkert også elegante intentioner i tankerne. 


Bevægelserne er ved at tage overhånd. Nu er der to af dem!


Gemini drives af to schweiziske Ronda-kvartsværker, som er med til at reducere den samlede tykkelse. Ved hjælp af en smart fordybning i urkassen er det lykkedes NOVE at skjule kronen i venstre side, hvilket gør det lettere for en højrehåndet bruger at justere urværket. Quartz er en fornuftig løsning i dette scenarie, især i betragtning af at NOVE ønskede, at uret skulle forblive relativt budgetvenligt, og de tilbyder tre års garanti med en angivet batterilevetid på seks år, hvilket er imponerende for et quartz-urværk. Urværket er tydeligvis til den lille side, når man ser på placeringen af sekundviseren på den sorte side af uret. Sekundernes tandhjul er meget tæt på det centrale tandhjul, hvilket skaber en tæt klynge i urskivens midte. 


Hvor alt dette efterlader os


At investere næsten 900 USD i et ur med dobbelt urværk og mange bevægelige dele fra et relativt nyt mærke er ikke ligefrem let at sælge. Men det er heller ikke noget mikrobrand-værktøjsur. Det er tydeligt, at NOVE har brugt tid og ressourcer på at udvikle Gemini, så det bliver unikt og bakkes op af en solid garanti.


Selvom Gemini tager nogle risici med sit design, kan jeg virkelig godt lide den idé, som NOVE har introduceret her. Gemini vil appellere til kunder, der leder efter et stort ur, man ikke kan undgå at se, men som ønsker en større opgradering fra et Diesel eller Invicta, da kvaliteten af finish og materialer ser ud til at være på et helt andet niveau. Jeg kan også sagtens forestille mig en person, der er imponeret nok over lænkemekanismen til at købe det på grund af den tekniske fascination. En ny fysisk grænseflade til et ur er ikke noget, man ser hver dag.

For at gøre det mere tiltalende for et bredere publikum bør NOVE i højere grad konsolidere de forskellige designelementer. Det ville gøre Gemini til en mere overbevisende mulighed som et praktisk værktøjsur til rejsende, med en slankere integration af urskivemekanismen og forbedret læsbarhed. Et løft i vandtætheden ville helt sikkert også blive værdsat for at føje til urets allerede robuste udseende. Hvis NOVE formår at holde prisen konkurrencedygtig med den næste revision, samtidig med at de tilføjer lidt mere substans til nyheden, vil det være et værdigt medlem af deres sortiment og en kandidat til dit næste mikrobrand-køb, hvis ægte nyhed er noget, der tiltaler.


NOVE Gemini priser og tilgængelighed:

NOVE Gemini J001-02 er tilgængelig nu fra NOVE Watches som en begrænset udgave. NOVE lader sine kunder vælge deres eget unikke serienummer som en del af købsprocessen.


Alle Time+Tide-læsere, der køber et ur på NOVE inden 31. marts 2022, får 12 % rabat ved at bruge koden Time+Tide12 (gælder ikke for Streamliner -kollektionen).

Lavet i samarbejde med NOVE Watches. Meningerne udtrykt i denne artikel er vores egne i overensstemmelse med vores redaktionelle politik.



Tilmeld dig