✈️ Free Shipping Worldwide FREE ENGRAVING

0

Din varukorg är tom

FEB 2022 - MED TID + TIDVATTEN

NOVE Tvillingarna 

är en detaljerad alt-variant av en klocka med vändbar urtavla


Övermättnad är en realitet i världen av mikrovarumärken. Räkna bara hur många vintage- eller retroinspirerade dykarklockor för 300 USD som du ser rulla genom sidorna på Kickstarter, så förstår du precis vad jag menar. Det är därför det sällan går att hitta riktiga nyheter med substans, eftersom de som påstår sig erbjuda det ofta befinner sig på fel sida av den tunna gränsen mellan nyhet och gimmick.


Boutique-urmakaren NOVE har sedan starten 2015 tillgodosett alla livsstilar, från ungdomlig och sprudlande till lugn och centrerad. Trots varumärkets djärvhet och oortodoxa designfilosofi - vid det här laget har du säkert sett bilden nedan och höjt på ögonbrynen - påminner NOVE oss faktiskt om att ta ett steg tillbaka och, i brist på bättre ord, bara chilla. Så hur översätts detta intellektuella prat till klockor?


NOVE försöker hjälpa sina kunder att leva sitt bästa liv med en imponerande mångsidig kollektion som erbjuder dykarklockor, kronografer, fältklockor och klädklockor. De ofta dramatiska boettdesignerna kompenseras av minimalistiska urtavlor som oftast saknar text och undviker att lista alla möjliga specifikationer under urtavlan. Den enda text de har förutom NOVE -logotypen är den stolta "Swiss Made"-märkningen. Unisexmodellerna har alla en blandning av schweiziska kvarts- och automatiska urverk, de flesta från Ronda. 


En kort översikt


Stjärnan i dagens show, NOVE Gemini i begränsad upplaga, har fått sitt namn från zodiaken och erbjuder två urverk som visar två tidszoner på två vändbara roterande urtavlor. Även om vändbara urtavlor inte är något nytt, utan har populariserats av bland annat JLC Reverso och Cartier Tank Basculante, så vänder Gemini på steken med sin patenterade spakdrivna vändmekanism. En riktig nyhet, den använder ett exponerat växelsystem för att lyfta och rotera den tvåskaliga enheten innan den låses tillbaka på plats. Oberoende inställda urtavlor erbjuder dubbel tidsfunktion, så de som reser och alltid vill ha hemtiden inställd, eller helt enkelt gillar att ändra utseendet på klockan för att passa ett annat tillfälle, skulle ha mest nytta av det. 


Väskan är stjärnan i showen


Till alla medlemmar i kommittén för små handleder, en varning. Boetten har en diameter på hela 49,2 mm och en längd på 60,3 mm från axel till axel, vilket inte är så konstigt med tanke på den integrerade vändmekanismen. Imponerande är dock att den totala konstruktionen bara är 13,3 mm hög. Valet av ett platt safirglas var ett bra val, med tanke på att ett välvt eller box-liknande glas skulle öka den vertikala volymen avsevärt. Den svarta urtavlan har en högpolerad boett med exponerade skruvar som inte sitter i positionerna klockan 3, 6, 9 och 12. Om man vänder på den har ramen radiell borstning och inga skruvar. Även om jag verkligen kan uppskatta denna annorlunda inställning till en verktygsklocka, ger storleken inte mycket manövreringsutrymme i ett elegantare scenario.



Korta boettöglor med en högpolerad avfasning vänder skarpt nedåt för att göra det lättare att bära boetten. Det integrerade H-link-armbandet passar klockans sportiga estetik i sin konstruktion. Även om man kan argumentera för att armbandet borde ha varit borstat hela vägen, spelar de högpolerade fasetterna fint med den spegelpolerade handenheten och boetten. Kombinationen av borstade och polerade ytor på konstruktionen i 316L rostfritt stål är imponerande, med en del dekorationer på innerboetten. 



Mekanismen för att vrida urtavlan förtjänar ett särskilt omnämnande här. Mekanismens 180 separata komponenter är alla handmonterade. NOVE har använt sig av liknande spakdrivna kontrapunktioner i tidigare modeller. Atlantean använde en spak för att aktivera en inre roterande boett, medan den imponerande tunna Trident -serien exponerade sin spärrade boettmekanism. Jag gillar att NOVE väver in sin designidentitet i hela modellutbudet, och de förtjänar beröm för det. Att sticka ut i ett hav av nystartade företag är ingen lätt uppgift, särskilt när man försöker hålla sig budgetvänlig.


Vad sägs om urtavlorna?


Safirglasen skyddar NOVE:s karakteristiska minimalistiska urtavlor, som inte har några ytterligare visuella hinder med små index och minimal text. Skillnaderna mellan de två är minimala och kunde kanske ha erbjudit mer kontrast när det gäller deras estetik och utseende. Den röda urtavlan har fått en fin rökfinish med små, polerade punktindex som timmarkörer. En stor schweizisk tillverkningsetikett vid klockan 6 har samma finish som markörerna. De små prickarna återkommer på den svarta urtavlan, den här gången placerade mot en glansigt lackerad urtavla med en liten sekundvisare precis under urtavlan. Svärdvisarna har till uppgift att visa tiden. I kombination med en liten sekundvisare vid 6, kan kombinationerna kompensera för vad de saknar i en sekundsnabb sammanfattning av tiden, i klädsel.


Återigen är klockans övergripande finish och utseende verktygsliknande endast i den meningen att dess exponerade mekanism får den att se ut som ett verktyg i sig själv. Detta har verkligen klädda avsikter som mycket i åtanke. 


Rörelserna håller på att gå överstyr. Nu finns det två av dem!


Gemini har två schweiziska Ronda kvartsurverk som bidrar till att minska den totala tjockleken. Genom en smart fördjupning i boetten har NOVE lyckats dölja kronan på vänster sida, vilket gör det lättare för högerhänta att justera urverken. Kvarts är ett förnuftigt alternativ i detta scenario, särskilt med tanke på att NOVE ville att klockan skulle förbli relativt budgetvänlig, och de erbjuder en treårig garanti med en citerad sexårig batteritid vilket är imponerande för ett kvartsurverk. Verken är uppenbarligen på den lilla sidan, med tanke på subdialens position på den svarta sidan av klockan. Vridhjulet för den lilla sekundvisaren ligger mycket nära det centrala vridhjulet, vilket skapar ett tätt kluster i mitten av urtavlan. 


Vad allt detta innebär för oss


Att investera nästan 900 USD i en klocka med dubbla urverk och många rörliga delar från ett relativt nytt märke är inte direkt lätt att sälja. Men det här är inte heller någon verktygsklocka från ett mikrovarumärke. Det är uppenbart att NOVE har lagt ner tid och resurser på att utveckla Gemini så att den blir unik, med en gedigen garanti i ryggen.


Även om Gemini tar vissa risker med sin design, gillar jag verkligen den idé som NOVE introducerade här. Gemini kommer att tilltala kunder som letar efter en stor klocka som man inte kan missa, men som vill ha en stor uppgradering från en Diesel eller Invicta eftersom kvaliteten på finish och material verkar vara på en helt annan nivå. Jag kan också lätt se någon som är tillräckligt imponerad av spakmekanismen för att köpa den för den tekniska intrigen. Ett nytt fysiskt gränssnitt för en klocka är inte något man ser varje dag.

För att göra den mer tilltalande för en bredare publik bör NOVE se till att konsolidera de olika designelementen i större utsträckning. Det skulle göra Gemini till ett mer övertygande alternativ som en praktisk verktygsklocka för resenärer, med en snyggare integrering av urtavlemekanismen och förbättrad läsbarhet. En ökning av vattentåligheten skulle säkert också uppskattas för att lägga till klockans redan robusta utseende. Om NOVE lyckas behålla det konkurrenskraftiga priset med nästa revidering, samtidigt som de lägger till lite mer substans till nyheten, kommer det att vara en värdig medlem i deras sortiment, och en utmanare för ditt nästa mikrovarumärkesköp om äkta nyhet är något som tilltalar.


NOVE Gemini - priser och tillgänglighet:

NOVE Gemini J001-02 finns nu tillgänglig från NOVE Watches som en begränsad upplaga. NOVE låter sina kunder välja sitt eget unika serienummer som en del av köpprocessen.


En rabatt på 12% är tillgänglig för alla Time+Tide-läsare som köper en NOVE -klocka före den 31 mars 2022, använd koden Time+Tide12 (gäller inte för Streamliner -kollektionen).

Tillverkad i samarbete med NOVE Watches. De åsikter som uttrycks i denna artikel är dock våra egna i enlighet med vår redaktionella policy.


Utförsäljning av
NOVE Gemini J001-02 Nove
$980.00 USD

Prenumerera